- نیکان املش - http://nikanamlash.ir -

رئیس اداره ثبت احوال املش خبر داد:کاهش بیش از 18 درصدی میزان مرگ و میر در هفت ماهه امسال

رئیس اداره ثبت احوال شهرستان املش گفت: میزان مرگ و میر در این شهرستان در هفت ماهه سال جاری نسبت به سال گذشته 18.13 درصد کاهش را نشان می‌دهد که یکی از علت‌های آن گسترش بهداشت در مناطق مختلف شهری و روستایی است.

عیسی شریف‌زاده در گفت‌وگویی در خصوص میزان زاد و ولد و مرگ و میر هفت ماهه سال جاری و مقایسه آن با مدت مشابه سال گذشته در شهرستان املش اظهار کرد: با توجه به آمار دقیق ثبت وقایع ولادت در سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش را نشان می‌دهد.

وی افزود: میزان مرگ و میر در هفت ماهه سال جاری نسبت به سال گذشته 18.13 درصد کاهش را نشان می‌دهد که یکی از علت‌های آن گسترش بهداشت در مناطق مختلف شهری و روستایی است.

شریف‌زاده در خصوص اقدام صدور شناسنامه‌های جدید مردم برای تعویض شناسنامه گفت: شناسنامه‌هایی که در دست مردم وجود دارد دارای اعتبار بوده و نیاز به تعویض ندارد و فراخوانی نیز از سوی سازمان ثبت احوال برای تعویض شناسنامه ها صورت نگرفته است ولیکن با توجه به تجهیز ادارات ثبت احوال استان گیلان به دستگاههای چاپگر مکانیزه شناسنامه افراد بالای 15 سال و نیز تعدادی از مردم به دلیل تغییرات سجلی اقدام به تعویض شناسنامه های قدیمی کرده‌اند.

وی در خصوص تعویض کارت شناسایی ملی که اعتبار آن به پایان رسیده گفت: بر اساس بخشنامه سازمان، اعتبار کارت‌های منقضی شده تا پایان سال 1392 تمدید شده و در آینده کارت شناسایی هوشمند ملی جایگزین آن خواهد شد.

شریف‌زاده گفت: اولین وظیفه کارت ملی هوشمند شناسایی افراد است این کارت حاوی تراشه الکترونیکی است که اطلاعات افراد اعم از اثر انگشت، مشخصات سجلی، پزشکی و غیره در آن گنجانده خواهد شد. ضریب امنیت بالا، غیرقابل جعل بودن، قابلیت امضای دیجیتال، تصدیق هویت، استفاده بعنوان کیف پول الکترونیکی، امکان پشتیبانی از کاربردهای مختلف از جمله مزایای این کارت ذکر شده که تا پایان برنامه پنجم توسعه همه ایرانیان صاحب کارت هوشمند ملی خواهند شد.

وی با بیان این مطلب که صدور شناسنامه برای نوزادان برابر تبصره ماده 15 قانون ثبت احوال، پانزده روز از تاریخ ولادت طفل خواهد بود، خاطرنشان کرد: پدر یا جد پدری یا مادر، وصی، اشخاصی که قانونا عهده دار نگهداری طفل هستند متصدی یا نماینده موسسه ای که طفل به آنجا سپرده شده است می‌توانند با ارائه اصل شناسنامه پدر و مادر به همراه کارت شناسایی ملی، اصل شناسنامه و کارت ملی اعلام کننده، گواهی ولادت و مدارک مثبته که موید اظهارات آنها باشد درخواست صدور شناسنامه برای نوزاد کنند با کسانیکه در مهلت قانونی پانزده روزه جهت دریافت شناسنامه نوزاد خود مراجعه نکنند برابر قانون برخورد خواهد شد.

شریف‌زاده گفت: اسامی که در هفت ماهه سال جاری مردم شهرستان املش برای فرزندان خود انتخاب کرده‌اند برای دختران فاطمه، نازنین، معصومه، زهرا و ستایش و برای پسران امیرمحمد، محمد طاها، امیرعلی، علی، امیررضا و محمد مهدی بوده است.

وی در خصوص تغییر آدرس برای درج کدپستی جدید بر روی کارت ملی تصریح کرد: صاحب کارت شناسایی ملی می تواند با مراجعه به اداره ثبت احوال محل سکونت خود و با ارائه اصل شناسنامه، اصل کارت شناسایی ملی، یک قطعه عکس جدید با زمینه سفید و روشن و کدپستی جدید برای تعویض کارت شناسایی ملی و درج کدپستی جدید اقدام کنند./ایسنا