املش نيوز :برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی مطالعات پژوهشی و باستان شناسی در منطقه شرق استان گیلان منطقه مطلاكوه شهر ستان املش آغاز شد.
ولی جهانی سرپرست هیئت گمانه زنی و تعیین حریم محوطه باستانی مطلاکو در املش ضمن اعلام این مطلب اظهار داشت: اولین باستان شناسانی که پا به سرزمین گیلان نهاده بودند مطالعات پژوهشی خویش را از شهرستان املش و روستای تاریخی امام آغاز کردند و این فعالیت ها تا سال 1357 در شرق استان گیلان ادامه داشت که پس از پیروزی انقلاب اسلامی مطالعات پژوهشی شامل کاوش های باستان شناسی در منطقه شرق گیلان تعطیل شده بود.
وی افزود: خوشبختانه در راستای تشکیل مرکز پژوهشی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان فعالیت های پژوهشی در شرق استان گیلان از سر گرفته شد.
ولی جهانی ادامه داد: منطقه باستانی مطلاکو در 65 کیلومتری بخش ارتفاعات شهرستان املش واقع شده این محوطه در سال 82 با نام مطلاکوی A و B در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
کارشناس ارشد باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان تصریح کرد: منطقه باستانی مطلاکو یکی از محوطه های ارزشمند دوران عصر آهن است که به دلیل برخی ساخت و سازهای بی رویه که در کنار و اطراف این محوطه باستانی طی سالیان اخیر صورت گرفته بود سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان را بر آن داشت که ضمن حل مشکل ساخت و ساز مردم منطقه هیئتی را در ابتدا جهت تعیین حریم و عرصه منطقه اعزام نماید.
وی گفت: هدف از این کار مطالعاتی 20 روزه که از اول اردیبهشت ماه آغاز شده است مشخص نمودن حریم حدود این عرصه باستانی و ادامه فعالیت های پژوهشی در جهت پی بردن به فرهنگ و تمدن مردمان منطقه می باشد.
ولی جهانی سرپرست هیئت گمانه زنی منطقه باستانی مطلاکو یادآور شد: یکی از ویژگی های منحصر به فرد در این منطقه به دست آمدن بقایایی از آثار معماری خشتی می باشد که تعیین قدرت دقیق و ویژگی های آن نیازمند مطالعات بیشتری است.