در بند دیگر بخشنامه مورد اشاره قید شده که ” در این روش فرد متخلف از بانک الف یک یا چند برگ چک بین بانکی بدون پشتوانه به عهده بانک ب دریافت نموده و بدون کارسازی وجه ازسوی دارنده، آنها را به بانک ب ارائه می کند. بانک ب چک مذکور را عمل نموده و مابه ازای آن را به حساب فرد متخلف واریز می کند اما با توجه به اینکه جهت تسویه مبلغ چک تا پایان وقت اداری زمان باقی است عملا مبلغ چک در حساب بانک الف نزد بانک ب منظور نمی شود”.
همچنین در ادامه توضیحات بانک مرکزی آمد است که “فرد متخلف (عامل) وجه را از بانک ب دریافت کرده و یا از محل آن به داد و ستدهای مورد نظر خود اقدام و پس از کسب سود و قبل از پایان وقت، وجه در دسترس را پس از کسر سود تحصیل شده به بانک الف (صادرکننده چک اولیه) پرداخت می کند و در مرحله آخر بانک ب چک بین بانکی را در حساب های بانک الف نزد خود منظور می نماید و بدین ترتیب سود حاصل از تعاملات به فرد متخلف (عامل) می رسد”.
در خاتمه بخشنامه تأکید شده که مدیران عامل بانکها دستور دهند تا ضمن بررسی موضوع و ابلاغ مراتب به کلیه شعب، اقدامات لازم جهت جلوگیری از بروز اینگونه موارد درسیستم های نرم افزاری و سازگارهای عملیات بین بانکی صورت گرفته و نتیجه را را این اداره اعلام نمایند”.