فرهنگ و هنر در هفته ای که گذشت

  چاپ   5 , مرداد , 1391 ساعت 7:13 ب.ظ  

معرفی ششمین و هفتمین فیلم ممنوعه/ماجرای اختلاف عرب نیا و حاتمی کیا/احتمال نابودی شهرک مختار نامه/کوچه ای که رئیس جمهور در آن دست فروشی می کرد و …

گروه فرهنگی مشرق – این هفته مصادف بود با آغاز ماه رمضان و میهمانی پر فیض الهی، که باعث شد، بخش عظیمی از مطالب فرهنگی و مذهبی رسانه ها به سمت این موضوع و پرداختن به روزه و روزه داری معطوف شود.

ماجرای اعتراض به ساخت فیلم “لاله” با بودجه پنج میلیاردی و حواشی های نا تمامش با اعلام زمان صدور پروانه نمایش نیز این هفته به اوج خود رسید و خیل عظیم انتقادها در جوامع سینمایی به سمت مسئولان مربوطه سرازیر شد.

و بشنوید از پروژه تازه ابراهیم حاتمی کیا که چند وقتی است دستخوش شایعه سازی های جالبی شده و هر روز خبری کذب در باره آن شنیده می شود. در آخرین دروغ پردازی ها علیه فیلم چمران عنوان شده بود که بازیگر نقش اول فیلم (فریبرز عرب نیا) از همکاری با این فیلم انصراف داده است.

///شنبه سی و  یک تیر///

*چند نکته درباره ماه رمضان

امام باقر (عليه السلام ) فرمود: نگوييد اين است رمضان و نگوييد رمضان رفت و يا آمد؛ زيرا رمضان نامي از اسمالله است كه نمي رود و نمي آيد كه شي ء زائل و نابود شدني مي رود و مي آيد، بلكه بگوييد ماه رمضان ، پس ماه را اضافه كنيد در تلفظ به اسم ، كه اسم، اسم الله مي باشد و ماه رمضان ماهي است كه قرآن در او نازل شده است و خداوند آن را مثل و عيد قرار داده است همچنان كه پروردگار بزرگ عيسي بن مريم (سلام الله عليهما) را براي بني اسرائيل مثل قرار داده است.

رمضان از مصدر «رمض » به معناي شدت گرما و تابش آفتاب بر رمل … معنا شده است ، انتخاب چنين واژه اي به راستي از دقت نظر و لطافت خاصي برخوردار است ؛ چرا كه سخن از گداخته شدن است و شايد به تعبيري دگرگون شدن در زير آفتاب گرم و سوزان نفس و تحمل ضربات بي امانش ؛ زيرا كه رمضان ماه تحمل شدائد و عطش مي باشد، عطشي ناشي از آفتاب سوزان يا گرماي شديد روزهاي طولاني تابستان و عطش ديگر حاصل از نفس سركشي كه پيوسته مي گدازد و سوزشش براستي جبران ناپذير است.

¤ كل ماه
1ـ خواندن قرآن (چنانچه ختم قرآن در اين ماه سنت است ) و امام راحل نيز در اين ماه چند ختم قرآن را بجا مي آوردند.2ـ خواندن دعاي يا علي يا عظيم … و اللهم ادخل … پس از هر نماز.
3ـ خواندن دعاي اللهم ارزقني حج بيتك الحرام في عامي هذا و في كل عام (كه از امام صادق (ع ) و امام موسي كاظم (ع ) نقل شده است .) 4ـ خواندن صلوات وارده در اين ماه كه با عبارت ان الله و ملائكته … تسليماً، لبيك يا رب …شروع مي شود. 5ـ خواندن دعاي اللهم رب شهر رمضان … و افترضت علي …كه خداوند گناهان چهل سال او را خواهد آمرزيد. 6ـ خواندن دعاي كوتاه خاص هر روز كه پيامبر اكرم (ص ) خواندن آن را بسيار با فضيلت و ثواب بيان فرموده اند. 7ـ خواندن تسبيحات ده گانه (سبحان الله باري ء النسم …) 8ـ خواندن دعاي اللهم هذا شهر رمضان … و هذا شهر الانابه و هذا شهر التوبه… 9ـ خواندن دعاي يا ذا الذي كان قبل كل شي ء… كه علي بن مهزيار آن را از امام محمدتقي (ع ) نقل كرده است .

¤ موقع افطار
1ـ خواندن دعاي اللهم لك صمنا… كه امام علي (ع ) نيز آن را مي خواندند. 2ـ خواندن سوره قدر 3ـ دادن صدقه و افطار

¤ هر شب
1ـ خواندن هزار مرتبه سوره قدر 2ـ خواندن صد مرتبه سوره دخان 3ـ خواندن دعاي افتتاح 4ـ خواندن هزار نماز مستحبي در طول شب هاي ماه مبارك ، درباره اين نماز به قدري تأكيد شده كه بزرگان نسبت به انجام آن اهتمام ويژه داشتند و امام جواد(ع ) كيفيت آن را در طول ماه اينگونه بيان فرمودند: در شب هاي دهه اول و دوم ، هر شب 02 ركعت (8 ركعت بعد از نماز مغرب و 12 ركعت بعد از نماز عشأ) در شب هاي دهه سوم ، هر شب 30 ركعت (8 ركعت بعد از نماز مغرب و 22 ركعت بعد از نماز عشأ) و شب هاي قدر هر شب 001 ركعت

¤ در سحرها
1ـ خواندن دعاي سحر كه امام باقر(ع ) نيز آن را مي خواندند2.ـ خواندن دعاي يا عدتي في كربتي … (كه مختصرترين دعاهاي سحر است ) 3ـ خواندن تسبيحات وارده (سبحان من يعلم جوارح القلوب ) 4ـ خواندن دعاي ابوحمزه ثمالي كه از امام زين العابدين (ع ) نقل شده و داراي فرازهاي عارفانه است 5.ـ استغفار در سحرها كه حق تعالي و ملائكه بر مستغفرين در سحرهاي اين ماه درود مي فرستند6.ـ خوردن سحري (كه مستحب است ).

*از جرج کلونی تا شمقدری با 5 میلیارد تومان

دو ماه قبل در چین روزی  “لاله” واژه ای بود عادی مثل واژه های دیگر. اما امروز همین کلمه آنقدر خبر ساز شده که در تمام حوزه های خبری (سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و…) می توان اثری از آن پیدا کرد.

حالا “لاله” نام یک پروژه سینمایی با بودجه ای 5 میلیارد تومانی است البته با موضوعی کاملا معمولی که قرار است به دست یک کارگردان آماتور در خارج از کشور ساخته شود و از روز نخست انتشار خبرش با حواشی گسترده ای همراه بود. این هفته هم اتفاقات جالبی درباره پروژه لاله به وقوع پیوست. مثلا عوامل سازنده خبر از بازی هنرمندان هالیوودی، نظیر جرج کلونی، رابرت دنیرو، شون پن و… در این فیلم دادند.

تا کنون تقریبا تمام اهالی سینما به ساخت این پروژه اعتراض کرده و خواستار عدم صدور پروانه ساخت برای آن شده اند اما رئیس سازمان سینمایی کشور به دفاع تمام قد از این پروژه پرداخت و اذعان داشت که این فیلم روال عادی خود را تا مراحل نهایی طی خواهد کرد.

و اما موضوع فیلم؛ شايد اين سؤال در ذهن خيلي‌ها به وجود بيايد كه اين لاله‌اي كه اين همه حرف و حديث درباره‌اش ساخته بشود، كيست؟ لاله صديق متولد سال ۱۳۵۵ تهران، قهرمان اتومبيلراني است كه در مسابقات رالي زنان نفر اول در خاورميانه و نفر سوم در دنيا شد. لاله كار حرفه‌اي خود را از سال ۷۶ كه زمزمه‌هاي برگزاري مسابقات رالي براي اولين بار در ايران به گوش مي‌رسيد، شروع كرد.او در يكي از مسابقاتش دچار تصادفي شديد شد و آسيب شديدي به ستون‌هاي مهره او وارد آمد.

همايون اسعديان كارگردان سينما در خصوص “لاله” گفت: به نظرم كل ماجرا يك بازي براي منحرف كردن اذهان سينماگران است و اينكه پشت پرده چه كاري مي‌خواهند انجام دهند را نمي‌دانم، ولي مي‌دانم اين قضيه پشت پرده اي دارد و پشت آن مسائل ديگري است. مسئولين بي هدف هوس نكردند فيلمي با هزينه 5 ميليارد بسازند كه اين قضيه بعدها معلوم مي شود كه چه بوده است.

دكتر محمد صادق كوشكي نیز در این باره گفت ماجرايي تحت عنوان پروژه لاله قرار است بين وزارت ارشاد و طرف ظاهرا آمريكايي ساخته شود و اين نمونه اي از تفكرات بسيار غلطي است كه در وزارت ارشاد حاكم است.

حسین شریعتمداری هم اظهار داشت: آيا سمبل و نماد زن مسلمان ايراني، دختري است كه در مسابقات بين المللي «رالي» شركت مي كند؟! و آيا از نگاه اين برادر- متاسفانه ساده انديش- نشانه تجدد و زندگي مدرن، شركت اين دختر خانم فرضي در مسابقات اتومبيلراني است؟! اينگونه «نمادها» دقيقا همان نمادهايي‌يست كه آمريكا و متحدانش براي ايران آرزو مي كردند ساخت فيلم «لاله» به كارگرداني واگذار شده كه طي دو دهه اخير در هاليوود به تهيه فيلم هاي مستهجن و سكسي مشغول بوده است

جواد نوروز بیگی تهیه‌‌کننده سینمای ایران یکی از مخالفان سرسخت ساخت این پروژه بود:

*فکر می‌کنم در شرایط فعلی برای جوانان این کشور ساختن فیلم زندگی یک زن قهرمان رالی مسئله نباشد.
*اگر مسئولان سینمایی می‌گویند این پروژه ملی است، پس ارزش‌های آن در کجا معنی شده است؟! آیا تبریزی باید در این کشور کار کند یا نیک‌نژاد؟
*در جشنواره فجر می‌خواهند عنوان کنند که زندگی یک قهرمان رالی را ساخته‌ایم. ایرادی ندارد. این فیلم را بخش خصوصی بسازد نه بخش دولتی.
*چرا درباره شهدای بزرگ این کشور فیلم نمی‌سازید؟ این همه اتوبان به نام آنها است. اگر از این پول دو میلیارد بدهید قطعا درباره آنها نیز می‌توان فیلم ساخت.


در آخر بشنوید از تاریخ استرات این پروژه! علیرضا سجادپور مدیرکل اداره نظارت ارزشیابی ارشاد گفت: بازنویسی فیلمنامه فیلم سینمایی “لاله” به پایان رسیده و به اداره نظارت ارزشیابی ارشاد تحویل شده‌است. اما به دلیل آغاز ماه مبارک رمضان نخستین جلسه شورای صدور پروانه ساخت که قرار بود امروز(دوشنبه) جلسه داشته باشد لغو شده و بررسی این فیلمنامه به هفته آینده موکول شده‌است

 

*تجارت مرگ برای بقاء شبکه های ماهواره

شبکه های متعدد ماهواره ای در کنار حرکت هدفمند در راستای تخریب فرهنگ غنی مردم ایران و زیر سوال بردن ارزشهای اسلامی جامعه در قالب پخش سریالهایی که حتی کشورهای سازنده نیز اجازه پخش آنها را نمی دهند طی سالهای اخیر برای ادامه بقاء خود به تجارتی کثیف روی آورده اند که سرانجامی جز نابودی و ضربه شدید به داشته های بینندگانشان ندارد.

مسائل جنسی، کوتاهی و بلندی قد، بیماری های صعب العلاج، لاغری و چاقی، ترک اعتیاد و وسایل آرایشی برای جوان شدن، کم مویی و در نهایت بازیچه قرار دادن برخی نیازهای بیننده از جمله مواردی است که این شبکه ها را به خود جذب کرده است.

طبق بررسی‌های صورت گرفته اکثر این داروها که هیچ گونه کنترلی در نظام بهداشتی بر تولید و عرضه آنها صورت نگرفته است دارای ترکیباتی از جمله کورتون، اکستازی، استروئیدهای آنبولیک، هورمون و ترکیبات شیمیایی غیر مجاز هستند و جز کالاهای قاچاق و غیر قابل مصرف محسوب می شوند و در صورت بروز عوارض هیچ راه دسترسی به تولید کننده و توزیع کننده ندارد.

این داروها هیچ مبنای علمی ندارند اما تبلیغ کننده سعی می کند با استفاده از چند بازیگر به جای پزشک در ذهن خواننده به گونه ای القا کند که یک فرد مطلع در حال تائید این دارو است در حالیکه این فرد بازیگری است که پشت دوربین تنها یک رو پوش سفید به تن کرده و حتی حاضر نیست برای یک بار هم که شده از این داروها استفاده کند. هستند مواردی که به دلیل استفاده از این داروها کبد و کلیه خود را از دست داده اند و یا برای درمان بیماری مانند ام اس از این داروهای استفاده کرده اند و بیماری خفته و دوره ای ام اس را زنده کرده اند و موجب بروز اختلالات حرکتی در بدن مصرف کننده شده اند.

متاسفانه میزان اعتماد به شبکه های ماهواره ای افزایش یافته است و اکثر کالاهای ماهواره ای و به خصوص داروها نیز توسط شبکه هایی تبلیغ می شوند که در سطح بسیار پائینی نیز قرار دارند اما این شبکه ها سعی دارند از هر راهی بیینده را مجاب کنند که کالایی از آنها خریداری کنند. اکثر مردم روحیه پرسشگری ندارند و اصلا از خود نمی پرسند که چرا این دارو در داروخانه های ایران یافت نمی شود و یا چرا این دارو توسط پزشکشان تجویز نمی شود همین مسئله دقیقا پاشنه آشیل سلامت جامعه شده است و این درحالی است که هر روز ماهواره به سمت فروش این داروها پیش می رود و به داروخانه ماهواره ای تبدیل شده است.

*خدمات ویژه یاهو برای مسلمانان

شرکت یاهو در مالزی با فرا رسیدن ماه رمضان اعلام کرد که خدمات جدیدی با نام “رمضان مبارک” را برای مسلمانان در مالزی تدارک دیده است و با این خدمات جمعیت مسلمان آنلاین در مالزی خواهند توانست تا با ورود به این بخش از حال و هوای رمضان بهره‌مند شوند.

مسلمانان مالزی می‌توانند در ایام ماه رمضان هرگونه اطلاعاتی درباره این ماه را با این خدمت جدید دریافت کنند و یکی از بخش‌های این خدمت آنلاین ارائه پیام‌های روحانی و اجتماعی در ایام ماه رمضان است. 70 درصد از جمعیت اینترنتی مالزی از یاهو مالزی استفاده می‌کنند و این یعنی جمعیتی بالغ بر 8.2 میلیون نفر خواهند توانست از این خدمات استفاده کنند. یاهو اعلام کرده است که این خدمات جدید برروی تلفن‌های همراه هوشمند و تبلت‌ها نیز قابل دریافت است.

///یک شنبه یکم مرداد///


*مروری بر بهترین سریال های رمضانی

ماه رمضانِ دهه گذشته،علاوه بر همه مولفه‌های قدیمی‌اش، یک جذابیت دیگر نیز برای ایرانیان به همراه داشت. مولفه‌ای به‌نام «سریال‌های ماه رمضان». سریال‌هایی که میهمان سفره‌های افطار مردم می‌شدند و تا انتهای شب بدون وقفه مخاطب را رها نمی‌کردند. و حتی کار به جایی رسید که برخی علما به این روند اعتراض کردند و اعلام داشتند که این نحوه پخش سریال‌ها مردم را از برکات معنوی این ماه بازمی‌دارد.

به همین بهانه در ادامه مروری داریم بر مهمترین وبحث‌برانگیزترین سریال‌های ماه رمضان در سال‌های گذشته:

«گمگشته»

گرچه همگان «نیمه پنهان ماه» را اولین سریال مناسبتی تاویزیون برای ماه رمضان می‌دانند اما در واقع این گمگشته بود که سه سال بعد از نیمه پنهان ماه این روند را جاانداخت و تثبیت کرد. دو فرد که به لحاظ ظاهری کاملا شبیه یکدیگرند اما در باطن و رفتار قطب‌های متضاد هم. دست تقدیر این دو را در موقعیت‌ طرف مقابل قرار می‌دهد.

«هم‌راز»

برای سریال‌سازی در ماه رمضان دنبال نمونه می‌گردید؟ بهترین گزینه همراز سامان مقدم است. سریالی‌ مورد پسند مخاطب و به‌خصوص مسئولین. خلاف‌کاری که برای دزدی مجبورست پا به جایی بگذارد که جایگاه او نیست و طوری وانمود کند که گویی یکی از انسان‌های نیک روزگارست.

«او یک فرشته بود»

سریالی که دست به یک تابوشکنی زد و شیطان را فراتر از اوهام و به طور عینی و فیزیکی تجسم کرد.این جلوه شیطان و همچنین نوع تاثیرگذاری‌اش بر انسان‌ها که در این سریال نشان داده می‌شد باعث اعتراض‌های بسیاری از جانب برخی علما و کارشناسان دینی شد.

«خانه به دوش»

بازیگرهای خوبی که کارگردان‌های خوبی نیز هستند بسیار کم‌اند اما قطعا عطاران یکی از آنهاست. درام «خانه به دوش» خیلی بیشتر از ٱن حدی که شاید خود عطاران نیز تصورش را می‌کرد در بین مردم جا باز کرد. سریالی باورپذیر همراه با کاراکترهایی از دل جامعه. نوعی طنز که تا مدت‌ها نه تنها خود عطاران که بسیاری دیگر از روی دست او کپی‌برداری کردند.

«صاحبدلان»

بعد از «وفا» این دومین کار مناسبتی محمدحسین لطیفی بود. اما این‌بار لطیفی به جای دست به دامان شدن به ستاره‌ها و داستان عاشقانه‌ي‌ جاسوسی. یک روایت دلنشین ازپیرمردی ساده‌دل همراه با نوه‌اش را بیان کرد. صاحب‌دلان بدور از اداهای ماورایی توانست مضمونی دینی را درچارچوبی مناسب ارائه دهد.

«اغما»

این بار نوبت حامد کمیلی بود که شیطان شود. شیطانی که وارد زندگی خصوصی انسان‌ها می‌شود و از غیب برای آن‌ها می‌گوید آن‌ها را وادار به کارهای موردپسندش می‌کند. الیاس (حامد کمیلی)که دکترپژوهانِ (امین تارخ) خداترس و مومن را مبدل به بنده خود می‌کند و به او در جراح‌هایش کمک می‌کند تا تبه‌کاران را نجات دهد.

«میوه ممنوعه»

در میان سلطه ارواح و اجنه و شیاطین بر سریال‌های صداوسیما، این حسن فتحی بود که با کمک علیرضا نادری روایتی ایرانیزه و به‌روز شده از شیخ صنعان با نیم نگاهی به قصه شاه‌لیر را میهمان سفره‌های افطارمان کرد. حاج یونس فتوحی (علی نصیریان) که در هفتادسالگی دل در گرو عشق هستی(هانیه توسلی) می‌بندد.و به قول تیتراژ پایانی‌اش «هفتاد سال عبادت یک شب به باد می‌رود»

«بزنگاه»

سریال خیلی زود با واکنش تند مسئولان بلندپایه صداوسیما مواجه شد و حتی به دلیل تمسخر و رواج فحاشي و الفاظ زشت و هنجارشكني‌هاي غيراخلاقي و غير شرعي و انتخاب سوژه مكرر آبريزگاه و دستشويي و سکانس‌های استعمال موادمخدردستور توقیف ٱن نیز صادر شد.

«جراحت»

دیالوگ‌های کیمیایی‌وار،فضایی تلخ و پرتنش. این‌ها مهم‌ترین مولفه‌های اثر محمد مهدی عسگرپور به شمار می‌رود که این‌بار سعید نعمت ا.. را کنار دست خود دارد.سریال در زمره سریال‌های پربیننده ماه رمضان به شمار می‌رود اما این میزان استقبال از سریالی بسیار تلخ و پر از جروبحث‌های درون خانوادگی که گویی تمامی ندارد جای تامل دارد.

*”شهاب حسینی” راوی وصیت‌نامه شهدا

همزمان با ماه مبارک رمضان فرازهایی از وصیت‌نامه شهدای دفاع مقدس در برنامه سحر‌گاهی شبکه یک سیما توسط «شهاب حسینی» قرائت می‌شود. مخاطبان شبکه یک سیما در سحرگاهان می‌توانند شنونده بخش‌هایی از وصیت نامه شهدا با صدای شهاب حسینی باشند. این بخش‌ها در مدت زمان‌های کوتاه تدارک دیده شده و در قالب ویژه‌برنامه سحرگاهی دقایقی پیش از اذان صبح روی آنتن می‌رود.

گفتنی است که شهاب حسینی در کارنامه خود بازی در نقش شهید عباس بابایی را دارد که در زمان پخش با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شد.

*نحوه درمان روانی ها در انگلیس

برنامه‌اي تلويزيوني از شبكه‌ 4 انگليس كت مهاركننده‌ي روانپزشكي را به مجسمه‌هاي يادبود شخصيت‌هاي سرشناسي چون وينستون چرچيل،‌ چارلز داروين،‌ ساموئل جانسون و فلورنس نايتينگل پوشاند تا تصوير مخوف بيماري‌هاي رواني را بين مردم از بين ببرد و نشان دهد حتي چهره‌هاي برجسته تاريخ نيز زماني با اين نوع بيماري‌ها دست و پنجه نرم كرده‌اند.

مجسمه‌هاي شخصيت‌هاي تاريخي در اين لباس مخصوص پيچيده شدند و بيماري رواني كه اين افراد به آن مبتلا بودند،‌ به صورت برچسبي روبروي آن‌ها نصب شد. اين برنامه توسط شبكه 4 تلويزيون انگليس صورت گرفت تا تابوي بيماري رواني بين مردم از بين برود.

يكي از مسئولين اين كمپين در اين‌باره گفت: ‌با وجود اين واقعيت كه از هر چهار نفر، تنها يك نفر شانس تجربه‌ي سلامت رواني را در طول عمرش دارد، هنوز هم سوءتفاهمات زيادي درباره‌ي بيماري رواني وجود دارد. ما مي‌خواستيم ديدگاه‌هاي از مد افتاده راجع به بيماري رواني را نشان دهيم. با پوشاندن كت مهاركننده به شخصيت‌هاي معروفي كه دستاوردهايش در تاريخ انگلستان ماندگار شده‌، خواستيم بگوييم آن‌ها در طول زندگي‌شان هم سلامت رواني و هم ابتلا به بيماري‌هاي روحي را تجربه كرده‌اند.

*تاریخچه خشونت در هالیوود

ماجرای تیراندازی یک جوان 24 ساله به مردم در حال تماشای جدیدترین فیلم بتمن در سینما که 12 کشته و 50 مجروح بر جای گذاشته، به تیتر اول تمام رسانه‌ها و فاجعه‌ای ملی در آمریکا تبدیل شده‌است.

شاهدین محلی و نیروهای پلیس اعلام کردند که هولمز پس از دستگیری خود را جوکر معرفی کرده و بدون هیچ مقاومتی تسلیم شده‌است. البته جوکر در کتاب‌ها، فیلم‌ها و بازی‌های بتمن برای اقدامات جنون آمیزو بی‌رحمانه‌ی خود شهرت دارد اما کمتر کسی به یاد می‌آورد که دشمن همیشگی بتمن در سینما به روی مردم آتش گشوده باشد.  نکته‌ی جالب اینجاست که قبلا اتفاقی مشابه فاجعه‌ی کلورادو در یکی از کتاب‌های کامیک بتمن به وقوع پیوسته‌ است؛ بیست و شش سال قبل و در یکی از معروف‌ترین کامیک‌های بتمن!

خبر تیراندازی در یکی از سینماهای نمایش‌دهنده فیلم «شوالیه تاریکی برمی‌خیزد» در آمریکا حالا حالاها سینماروها در سراسر دنیا را شوکه نگه خواهد داشت. اولین بار نیست که در سالن‌های سینمای آمریکا خشونت و خون به راه افتاده است. چه قضیه دعواهای محلی بوده یا فقط خشم یک تماشاگر، خشونت این افراد چند نفر قربانی بیگناه داشته است، چند قربانی که برای تفریح به سینما رفته بودند.
آنچه در ادامه می‌خوانید مروری است بر تلخ‌ترین و مرگبارترین این اتفاقات نادر:
«رنگ‌ها» (1988)
13 مرد جوان در لس‌آنجلس در جریان اولین هفته نمایش «رنگ‌ها» در سال 1988 دستگیر شدند. این فیلم مبارزه پلیس لس‌آنجلس با جنایت دار و دسته‌های خیابانی را نشان می‌دهد. افراد دستگیرشده اعضای دو گروه خیابانی بودند که برای دعوا و درگیری خارج از سالن سینما جمع شدند.
«پدرخوانده: قسمت 3» (1990)
در زمان نمایش «پدرخوانده: قسمت 3» ساخته فرانسیس فورد کوپولا در لانگ آیلند، گروه‌های خیابانی با هم درگیر شدند. هیچ کدام از اعضای دو گروه مجروح نشدند، اما چهار تن از تماشگران از جمله نوجوانی 15 ساله کشته شدند.

«Boyz n the Hood» تولید 1991

بااینکه این فیلم گروه‌های خیابانی را نقد می‌کرد، یک قتل و چند درگیری حاشیه نمایش این فیلم در سال 1991 بود. مردی 23 ساله در جریان هفته اول نمایش این فیلم کشته و نوجوانی 15 ساله کاردآجین شد.
«جویس» (1992)
وقتی سال 1992 فیلم «جویس» با بازی توپاک شکور روی پرده رفت، در چند ایالت آمریکا خشونت بروز کرد که نتیجه آن مرگ دختری 16 ساله در شیکاگو بود. علاوه بر این پسری 18 ساله هم در فلادلفیا پس از ترک سالن سینما مورد اصابت گلوله قرار گرفت و فلج شد.
«مردان ایکس: آخرین مقاومت» (2006)
پل شرام 62 ساله در بالتیمور به همراه چند تن از دوستانش به سالن سینما رفته بود تا این فیلم را تماشا کند، اما یکی از تماشاگران چند نفر را به گلوله بست و او قربانی این کار شد.
«مورد عجیب بنجامین باتن» (2008)
جیمز جوزف سیاللا 29 ساله به دلیل تیراندازی به پدر خانواده‌ای محکوم شد. این مرد 29 ساله ادعا می‌کرد پدر خانواده در جریان نمایش فیلم در روز کریسمس مدام حرف می‌زده است.
سه‌گانه «ماتریکس»
با اینکه نمایش فیلم‌ها هیچگونه اعمال خشونت‌آمیزی در سینما به همراه نداشت، اما چند نفر اعتراف کرده‌اند این فیلم علمی تخیلی آن‌ها را به سمت جنایت سوق داده است، آن هم چند سال پس از اکران فیلم.
«شوالیه تاریکی برمی‌خیزد» (2012)
مردی که ماسک بر صورت زده بود در یک سالن سینما در اورورا در حومه دنور در کلورادو 12 نفر را کشت و بسیاری را در جریان نمایش فیلم مجروح کرد. مظنون جیمز هلمز 24 ساله است.

///دوشنبه دوم مرداد///


*ماجرای گشودن خط آتش بر سر حاتمی کیا

نام ابراهیم حاتمی کیا به عنوان کارگردان فیلم های خوب دفاع مقدس برای همه شناخته شده است. حاتمی کیا بر خلاف بسیاری از جنگی سازان که ممکن است فضای جبهه را درک نکرده و به خیالات و مکتوبات و مستندات موجود اکتفا کنند خود فضا را درک کرده و با حالات رزمندگان از نزدیک آشنایی دارد.

متن پیش رو روایت عملیات مرصاد است از زبان این کارگردان دفاع مقدس که خود در معرکه حضور داشته و به عنوان فیلمبردار پا به پای دیگر رزمندگان رفته است:

– «مرصاد» عملیاتی بود که بعد از پذیرش قطعنامه واقع شد. شرایطی که برای بچه‌ها پیش آمده بود، همان دروازه‌ای بود که داشت بسته می‌شد. بچه‌ها سراسیمه از شهر و کاشانه دست برداشتند و به سوی جبهه دویدند. این سراسیمه‌گی را می‌شد در شکل لباس پوشیدن آنان دید. افرادی بودند که برای اولین بار در درگیری حضور داشتند. فردی را دیدم که بالای سر شهیدی زار می‌زد و ناله می‌کرد، علتش را پرسیدم، گفت: «دوستم برای اولین بار آمده و شهید شده و من که سال‌ها در جبهه و عملیات بودم این توفیق نصیبم نشد؟!»

-وقتی در شهر راه می‌رفتیم، حس می‌کردیم همه به هم مظنونیم. چند نفر از منافقینی را دستگیر کرده بودند دیدم. خودشان را از لحاظ ظاهری کاملا شبیه ما کرده بودند و آدم از دیدن این وضعیت گیج می‌شد. خودروی لندرور آقا مرتضی آوینی برای ما دردسر شده بود. چند بار نزدیک بود بچه‌های خودی به سوی ما شلیک کنند. فریاد می‌زدیم: «نزنید! … ما خودی هستیم.» بعدا مجبور شدیم در و بدنه خودرو را پر کنیم از نوشته: «گروه روایت فتح»

-یادم هست در آسمان، هواپیمای تک موتوره‌ای را دیدم که با صدای یکنواخت ظریفی بالای شهر سرپل ذهاب حرکت می‌کرد. من شروع کردم از آن فیلم گرفتن و تلاش کردم به این هواپیما مسلط شوم. آنقدر فیلمبرداری را ادامه دادم که خسته شدم و به خودم گفتم پرواز این هواپیما معمولی است، چیز خاصی ندارد. چون بال‌هایی پهن و حرکتی یکنواخت داشت! اما یک مرتبه دیدم جهتش تغییر کرد و به سمت بالای تپه‌ای که ما بودیم، سوق پیدا کرد. تا آمدم به خودم بیایم بمب‌های کوچکش را در آسمان رها کرد.

-حالا ما بالای تپه‌ایم، تپه‌ای بسیار خالی و بدون جان‌پناه. هواپیما داشت جلو می‌آمد. بمب‌ها در یک خط و با فاصله‌ای معین به تپه می‌خورد و احتمال اینکه به ما هم اصابت کند خیلی زیاد بود. دور و برم را نگاه کردم، ببینم کجا می‌توانم پناه بگیرم. جایی به چشم نمی‌خورد. فقط پائین تپه یک جاده بود و کنار آن یک پل، پلی کوچک که برای آبراه گذاشته بودند. وقتی به خودم آمدم، به این نتیجه رسیدم که در این فرصت و با سرعتی که هواپیما دارد من نمی‌توانم به پل برسم. یک آن نشستم و دوربین را در بغل گرفتم و مچاله شدم. از شانسی که داشتم در خط فاصله انفجارها قرار گرفتم، یعنی یک بمب پشت سرم منفجر شد و موج انفجارش مرا در بر گرفت و بعدی مقداری جلوتر از من منفجر شد. بمباران همین‌طور ادامه پیدا کرد تا اینکه هواپیما کاملا دور شد.

-حالا وقتی به آن زمان و شرایط بعد از سال 1367 به این طرف که دیگر جریان زندگی عادی شده، فکر می‌کنم می‌بینم دوران جنگ یک برکت بود. اگر در آن وقت مرگ پیش می‌آمد، انسان چیزی را نباخته بود و این احساسی است که در زندگی روزمره امروزی دارم.

*ششمين و هفتیمن فيلم ممنوعه هم مشخص شدند

در ادامه سياست‌هاي حوزه هنري مبني بر انتخاب فيلم‌ها از ميان آثار روي پرده، اين بار قرعه به نام فيلم داود توحيد پرست افتاد تا «نامزد آمريكايي من» نتواند در سينماهاي زيرمجموعه حوزه هنري اكران شود.

در اين فيلم بازيگراني چون مجيد حاجي‌زاده، شهرزاد كمال زاده و ثريا قاسمي ايفاي نقش كرده‌اند. «نامزد آمريكايي من» كه پخش آن بر عهده رسانه مولود است از صبح چهارشنبه در گروه عصر جديد اكران مي‌شود.

حتما برایتان عجیب خواهد بود اما “کلاه قرمزی و بچه ننه” هفتمین فیلمی خواهد بود که حوزه هنری یک ضربدر بزرگ بر روی آن می کشد.
حبيب كاوش گفت:‌ با توجه به اينكه «كلاه قرمزي و بچه ننه» از نظر شورا جزو شاخصه‌هاي اعلام شده حوزه هنري براي اكران تشخيص داده نشد‌، در جهت ارج گذاشتن‌ بر ديدگاه حوزه، فيلم مذكور نمي‌تواند در سرگروه استقلال اكران شود ولي فيلم ياد شده داراي مولفه‌هاي ارزشمندي براي اكران در سينماهاي غير از حوزه هنري است و در زمان مقرر (احتمالا عيد فطر) اكران خواهد شد.

«کلاه قرمزی و بچه ننه»با توجه به تعریف حوزه هنری از فیلم‌های ارزشی، ارزشی نیست. شورای صنفی نمایش ترجیح می‌دهد این فیلم را به بخش خصوصی دهد تا در سینماهایشان اکران کنند. حوزه هنری هم همان فیلم‌های ارزشی را روی پرده ببرد.

*آغاز رقابت بزرگ کارگردان ها+جدول

تا اول مرداد 91،  14 فیلم آماده نمایش، پنج فیلم در مرحله صداگذاری، 10 فیلم در مرحله تدوین، 9 فیلم نیز در مرحله فیلمبرداری و 38 فیلم نیز در مرحله پیش تولید قرار دارند.

آماده نمایش
نام فیلم
نام کارگردان
تولد
محمدرضا ورزی
گناهکاران
فرامرز قریبیان
بچگیتو فراموش نکن
جلال فاطمی
بچه‌های جسور
حجت‌الله سیفی
ابرهای ارغوانی
سیامک شایقی
کلاه قرمزی بچه ننه
ایرج طهماسب
فرزندخوانده
وحید نیکخواه‌آزاد
9:20 دقیقه در بوشهر
محمد امین همدانی
578 روز انتظار
احمد عبدالهیان
جا به جا
علی توکل‌نیا
گورداله
نادره ترکمان
دامنه‌های سفید
احسان عبدی‌پور
بزرگ مرد کوچک
صادق صادق دقیقی
غریبه
حمید بهمنی
مرحله تدوین
نام فیلم
نام کارگردان
کلاس هنرپیشگی
علیرضا داودنژاد
جیب بر خیابان جنوبی
سیاوش اسعدیان
خاکستر و برف
روح‌الله سهرابی
مروارید
سیروس حسن‌پور
برلین-7
رامتین لوافی‌پور
یوسف هور
علی‌اصغر شادروان
زیباتر از زندگی
انسیه شاه‌حسینی
رسوایی
مسعود ده‌نمکی
همه چیز برای فروش
امیر ثقفی
استرداد
علی غفاری
مرحله فیلمبرداری
نام فیلم
نام کارگردان
از تهران تا بهشت
ابوالفضل صفاری
نیکان و بچه غول
رحمان رضایی
سلام، خداحافظ
پرویز شهبازی
حماسه روزبه
علی نوری اسکویی
محمد(ص)
مجید مجیدی
آفتاب، مهتاب، زمین
علی قوی‌تن
آخرین داستان
اشکان رهگذر
چ
ابراهیم حاتمی‌کیا
چتر سبز
ناصر رفایی

*هنرنمایی های محمدرضا رحیمی

کتاب «دیباچه پروردگار»‌ شامل تصاویر 57 اثر خوشنویسی، نقاشیخط و سیاه مشق از محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور است که به دلیل علاقه شخصی وی به این هنرها تولید شده‌اند و به زودی برای اولین بار منتشر و رونمایی خواهد شد. طی سال‌های اخیر این اولین بار است که آثار هنری یکی از مقامات بلندپایه کشور در قالب یک کتاب منتشر می‌شود. قرار است این کتاب با چاپی نفیس، قطع سلطانی و در 80 صفحه چاپ و رونمایی ‌شود. کتاب در حال گذراندن مراحل فنی پیش از چاپ است و به زودی مرحله صحافی را طی خواهد کرد.

    

انتشار «دیباچه نام پروردگار» در قالب یک پروسه دو ماهه اتفاق می‌افتد. فعالیت‌های مربوط به چاپ این کتاب از دو ماه پیش آغاز شد و قرار بود که در ماه مبارک رمضان رونمایی شود. کتاب دارای مقدمه‌‌هایی از کاوه تیموری، خوشنویس و پژوهشگر آثار خوشنویسی و محمدرضا رحیمی پدیدآورنده آن است. یکی از نکات برجسته کتاب، تذهیب‌هایی است که آثار خوشنویسی را در برگرفته‌اند.

///سه شنبه سوم خرداد///

* 10 کشور برتر تولیدکننده علم در 2012

دکتر جعفر مهراد با اعلام آخرین آمار تولید علم دانشمندان ایران از ابتدای سال 2012 میلادی تا 21 ژوئیه 2012 میلادی که رقمی برابر 12346 مقاله است، گفت: ایران با این میزان از تولیدات علمی در حال حاضر رتبه 20 تولید علم جهان را در دست دارد که با در نظر گرفتن کشورهای پیشرفته علمی و صنعتی مقامی درخور توجه و با اهمیت است.

وی اظهار داشت: در راس جدول تولید علم جهان، جمهوری خلق چین با تولید 102،805 مقاله (165/16 درصد از کل تولید علم جهان) نشسته است. سپس، ایالات متحده آمریکا، انگلستان، آلمان و ژاپن به ترتیب با 70525 مقاله (089/11 درصد از کل تولید علم جهان)، 62415 مقاله (814/9 درصد از کل تولید علم جهان)، 58459 مقاله (192/9 درصد از کل تولید علم جهان) و 45210 مقاله (109/7 درصد از کل تولید علم جهان) رتبه های دوم تا پنجم را به خود اختصاص داده اند.

سرپرست ISC اظهار داشت: تقریبا کشورهایی که پیش از این جایگاه خود را در تولید علم جهان حفظ کرده بودند، اکنون نیز به همان نسبت در جایگاه ممتازی از تولید علم جهان قرار دارند. بدین ترتیب کشورهایی مانند فرانسه، کانادا، ایتالیا، اسپانیا و استرالیا که درواقع در گروه کشورهای پیشرفته علمی قرار دارند در تولید علم نیز شاخص، ممتاز و برجسته هستند. این کشورها به ترتیب با تولید 40415 مقاله (355/6 درصد از کل تولید علم جهان)، 37411 مقاله (882/5 درصد از کل تولید علم جهان)، 34005 مقاله (347/5 درصد از کل تولید علم جهان)، 31071 مقاله (886/4 درصد از کل تولید علم جهان) و 29128 مقاله (58/4 درصد از کل تولید علم جهان) رتبه های 6 تا 10 تولید علم جهان را از آن خود کرده اند.


*کوچه ای که رئیس جمهور در آن دست فروشی می کرد

حجت‌الاسلام ماندگاري در جمع دانشجويان حاضر در طرح ولايت در دانشگاه فردوسی مشهد به ایراد سخن پرداخت که متن کامل آن به این شرح است:

چند چيز آدم را باد مي كند:

يك «علم»؛ كنكور قبول مي‌شويم از اين دانشگاه به دانشگاه ديگر رفتارمان متفاوت مي‌شود بابا دانشگاه قبول شدي اين‌قدر روي خودمان حساب باز نكنيم.

دوم «قدرت»؛ زمان انقلاب تظاهرات و راهپيمايي‌ها در مشهد برگزار مي‌شد يكي از جوانان گفت؛ مرگ بر شاه پيرمردي به جوان گفت: پسر جان بگو مرگ بر شاه، سه بار بگو مرگ بر خودم از كجا معلوم ما شاه شويم از او بدتر نشويم.

رجايي به جز رياست جمهوري چند پست ديگر داشت، معلم بود دست فروش بود مسئول آموزش و پرورش بود نخست وزير و رئيس جمهور بود. يكي از محافظان رجايي مي‌گفت: در ترافيك تهران گير كرديم رجايي گفت؛ از اين كوچه برو من در اين كوچه دست فروشي كردم وقتي رئيس جمهور از دست فروشي اظهار افتخار مي‌كند و شرم نمي‌كند اين به اين معناست كه همه چيز برايش يكي است.

سوم «شهرت»؛ شهرت انسان را مست مي‌كند.

چهارم: «ثروت» انسان را مست مي‌كند، باد مي‌كند يك تكبري به خود مي‌گيرد.

پنج: «جمال و زيبايي» انسان را مست مي‌كند همه مي‌خواهند خود را زيبا كنند.

ششم: «سلامتي و جواني» انسان را مست مي‌كند اگر بخواهيم علم مان بصيرت افزا باشد ببينيد در علم مي‌توانيم خود را بشكنيم.

*دلیل توقف پروژه چمران چه بود؟

در حاليكه اين فيلم دو هفته قبل در منطقه اورامانات كرمانشاه كليد خورده بود خبر رسید به دليل برخي اختلافات، فيلمبرداري متوقف شده و گروه به تهران برگشته اند. گفته مي شد اختلاف نظر ميان فريبرز عرب نيا و حاتمي كيا باعث تعطيلي پروژه شده است.

اما این خبر خیلی زود  تکذیب شد و «پژمان لشکری‌پور» رابط فرهنگی پروژه سینمایی «چ»، درباره تعطیلی فیلم و تغییر بازیگر نقش چمران گفت: تعطیلی به آن معنا که مد نظر دوستان است درکار نبوده است. گروه از 20 روز پیش در پاوه برای فیلمبرداری مستقر شدند و با سرعت خوبی هم کار پیش رفته بود. طبیعتا با حلول ماه مبارک رمضان یک تعطیلی چند روزه نیاز بود. آقای کریمی (تهیه‌کننده) تشخیص داد ابتدای ماه مبارک دو روز به گروه استراحت داده شود.

در كنار اين خبر شنيده هاحاكي از اين است كه اختلاف اصلي حاتمي كيا و عرب نيا بر سر زمان بندي فيلمبرداري پلان هاي مربوط به عرب نيا بوده. ظاهرا اين بازيگر خواسته يك روز در ميان پلان هايش گرفته شود كه با مخالفت حاتمي كيا و تعطيلي موقت پروژه روبرو شده. با اين وجود مهدي كريمي تهيه كننده فيلم ضمن تكذيب خبر اعلام كرد فيلمبرداري چمران در روزهاي آينده به روال معمول ادامه خواهد يافت.

///چهارشنبه چهارم مرداد///


*هشدار ناجا درباره آگهي استخدام بانوان

رئيس مركز اطلاع رساني ناجا درباره آگهي هايي كه در روزنامه ها يا خيابان هاي سطح شهر براي استخدام خانم ها ديده مي شود، هشدار داد و گفت: دقت و جدي گرفتن امور كاري و قناعت به حقوق كم، باعث شده است بيشتر بنگاه ها به سمت جذب خانم ها بروند و برخي هم با عنوان شركت كه ممكن است ثبت هم نشده باشد يا اصلا شركتي در كار نباشد، از اين روند سوء استفاده مي كنند.
وي اظهار كرد: خانم هايي كه مي خواهند با استفاده از اين آگهي ها استخدام شوند، حتما از ماهيت شركت خبردار باشند و محل استقرار شركت در ساختمان هاي اداري و تجاري باشد نه اينكه فردي منزل خود را شركت معرفي كند.

غني لو گفت: همچنين ضروري است خانم ها قبل از استخدام از نوع فعاليت شركت هم آگاه شوند و اگر شركتي فعاليتي غيرقانوني مانند تكثير سي دي ها و دي وي دي هاي غيرمجاز يا توزيع داروهاي قاچاق دارد، به تنهايي براي خودداري از جذب در آنها كافي است.
وي افزود: اگر خانم هايي اشتباها در اين گونه آگهي ها جذب شركتي شدند و حقوق آنها ضايع شد، مي توانند آن را از طريق مجتمع هاي قضايي و همچنين پليس 110 شهرهاي خود پيگيري كنند.


*جدول/آخرین اخبار از گیشه سینماها

آیا شهرک مختارنامه نابود خواهد شد ؟

خریداری زمین شهرک احمدآباد مستوفی که پروژه عظیم “مختارنامه” در آن ساخته شد، موضوعی است که به ویژه در یک سال اخیر گاه و بیگاه در صدر اخبار رادیو و تلویزیون بوده است. کشمکش سازمان صدا و سیما و مالکان این زمین بر سر افزایش زمان اجاره یا خریداری محل کماکان ادامه داشته و حتی اخباری مبنی بر اینکه رئیس جمهور صدا و سیما را در تأمین اعتبار بودجه خریداری این زمین یاری می‌کند نیز منتشر شده است.

علاوه بر ارزش هنری و امکان ساخت دیگر آثار تلویزیونی یا سینمایی در این محل و اذعان عزت الله ضرغامی مبنی بر اینکه شهرک غزالی پاسخگوی نیاز سازندگان آثار نیست، این محل با توجه به شهرت مجموعه “مختارنامه” از نظر جذابیت‌های گردشگری نیز اهمیت دارد.

اما بشنوید از تصمیم صدا و سیما که گفته این شهرک را نمی خواهد. محمود فلاح تهیه‌کننده مجموعه تلویزیونی “مختارنامه”گفت: واقعیت امر این است که من در مدت زمان یک سال و نیم گذشته درگیر حضور در دادگاه و مسائل حقوقی سازمان در خصوص این پروژه هستم و این موضوع از خرداد 90 به دنبال پخش آخرین قسمت سریال شدت بیشتری پیدا کرده است. دفتر حقوقی سازمان صدا و سیما به تازگی طی نامه‌ای از قول معاونت سیما به من اعلام کرد که سازمان صداوسیما درصدد ساخت یک شهرک سینمایی اساسی است و نیازی به خرید شهرک “مختارنامه” ندارد. این اتفاق روز شنبه یعنی 5 روز پیش رخ داد. با وجود انصراف کامل سازمان صداوسیما از خرید شهرک “مختارنامه” طبق وعده مدیر مرکز سیما فیلم از صاحبان زمین خواهش کردم دو هفته دیگر به ما وقت بدهند.

*امسال چند نفر دانشجو می‌شوند؟

معاون سازمان سنجش با اشاره به ظرفیت نهایی پذیرش در کنکور سراسری سال 91 گفت: جمع ظرفیت اعلامی از سوی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی که در دفترچه انتخاب رشته درج شده معادل 572 هزار و544 نفر است که ممکن است این میزان افزایش یابد. این ظرفیت به تایید دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم رسیده است و ممکن است در اثر شکست ظرفیت ها افزایش یابد و به بیش از 600 هزار نفر برسد.

وی اضافه کرد: ظرفیت نیمسال اول تحصیلی 526 هزار و 880 نفر و ظرفیت نیمسال دوم تحصیلی 45 هزار و 664 نفر است. در مقطع کاردانی 74 هزار و 112 نفر، در مقطع کارشناسی 490 هزار و 804 نفر، در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته 20 نفر، در مقطع دکتری حرفه ای 7 هزار و 570 نفر و در مقطع دکتری پیوسته 38 نفر پذیرفته می شوند.

وی درباره میزان ظرفیت گروه های آزمایشی خاطرنشان کرد: بیشترین میزان ظرفیت پذیرش به گروه علوم انسانی با 161 هزار و 72 نفر اختصاص دارد. پس از آن گروه علوم ریاضی با 146 هزار و 541 نفر و گروه علوم تجربی با 92 هزار و 675 نفر در رتبه های بعدی قرار دارند. گروه هنر 18 هزار و 693 نفر و در گروه زبان های خارجی 17 هزار و 505 نفر پذیرفته می شوند. در چند گروهی نیز تعداد 136 هزار 58 نفر پذیرفته می شوند. در دوره های مختلف نیز افراد در دوره های روزانه، شبانه، پیام نور، نیمه حضوری و غیره پذیرفته می شوند که بیشترین میزان پذیرش به پیام نور با 297 هزار و 576 نفر اختصاص دارد. در دوره روزانه 98 هزار و 798 نفر، در دوره شبانه 26 هزار و 138 نفر، در دوره پیام نور 297 هزار و 576 نفر، در دوره نیمه حضوری یک هزار و 920 نفر، در مناطق محروم 394 نفر ، در دوره تربیت معلم 28 هزار و 70 نفر، در دوره غیرانتفاعی 113 هزار و 818 نفر، در دوره مجازی 4 هزار و 610 نفر و در دوره بین الملل یک هزار و 220 نفر پذیرفته می شوند.

نظر بدهید