مهندس کيهان هاشم نيا در کارگروه چاي و برنج که در املش برگزار شد با بيان اينکه پرداخت مطالبات چايکاران بيش تر از حد به تاخير افتاده است گفت : باقيمانده 20 ميليارد تومان از مطالبات چايکاران مربوط به سهم کارخانه دار است که کارخانه داران نيز تا زمان به فروش رفتن محصولات خود مطالبات را پرداخت نمي کنند که اين موضوع سبب تاخير در پرداخت بدهي چايکاران شده است .
وي گفت : براي اينکه اين مشکل حل شود بر اساس نامه ي مشترک استانداران گيلان و مازندران به رئيس جمهور مقرر شد 20 ميليارد تومان مطالبات چايکاران از کارخانجات چاي توسط صندوق کشاورزي پرداخت شود و دولت هم پس از فروش محصولات کارخانجات چاي اين مبلغ را به صندوق بازگرداند .
استاندار گيلان ادامه داد : در تلاشيم از سال آينده بااستفاده از اين روش پس از 72 ساعت مطالبات چايکاران را پرداخت کنيم .

مهندس کيهان هاشم نيا همچنين در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينکه بايد به دنبال نرخ واقعي قيمت برگ سبز چاي بود تا معيشت چايکاران با مشکل مواجه نشود گفت : سازمان چاي و گروه کارشناسي زير نظر معاون برنامه ريزي استاندار ماموريت يافتند تا عدد نهايي قيمت برگ سبز چاي را با توجه به متوسط هزينه ي اداره ي زندگي خانوار روستايي بر مبناي درآمد از 6 دهم هکتار را بدست آورند تا به شوراي اقتصاد ارائه شود .
نماينده عالي دولت در گيلان افزود : بر اساس اين طرح مشخص خواهد شد عدد نهايي قيمت برگ سبز چاي چيست و در چه مدت زماني ميتوان از چه منابعي به جزء يارانه و فروش به کارخانجات به اين نرخ واقعي رسيد .
مهندس کيهان هاشم نيا ادامه داد : در کنار تعيين قيمت واقعي برگ سبز چاي بايد مراقب واردات غير رسمي بود که در اين زمينه هم بايد راهکارهاي لازم ديده شود .
استاندار گيلان همچنين از صادرات چاي فله اي براي نخستين بار به روسيه خبر داد و گفت : اين صادرات آغاز شده و2500 تن چاي خشک گيلان تا پايان سال بصورت فله اي وارد آستراخان و از آنجا به روسيه فرستاده مي شود .
وي با بيان اينکه سالانه 80 هزار تن چاي خشک وارد کشور مي شود گفت : صادرات چاي خشک گيلان در جهت افزايش درآمد چايکاران و ارزآوري براي گيلان است تا تعادل مناسبي در قيمت هاي چاي خشک در گيلان نيز بوجود آيد .

استاندار گيلان با اشاره به بازديد خود از کارخانه نسيم چاي املش گفت : در صورت راه اندازي اين کارخانه 65 درصد توليدات چاي استان مي تواند براي اولين بار بصورت ترکيبي فرآوري شود .
مهندس کيهان هاشم نيا تاکيد کرد : فرآوري و تجارت حلقه هاي مطلوب اقتصادي چاي است که راه اندازي کارخانه هاي فراواني تلفات اين محصول مهم استان را کاهش مي دهد.
استاندار گيلان خاطرنشان کرد : متنوع سازي توليد و توجه به ارزش افزوده محصولات نيز در کنار فرآوري چاي در بهبود معيشت چايکاران موثر است.
وي خاطرنشان کرد : در برنامه ريزي هاي مربوط به چاي بايد به گونه اي عمل کنيم تا هم منافع چايکار – کارخانه دار و مصرف کننده تامين شود .

محمدمهدي رهبري املشي نماينده املش و رودسر هم در اين نشست گفت : بهاء برگ سبز چاي با توجه به هزينه هاي توليد آن بايد سنجيده شود تا جوابگوي حداقل نياز معيشتي خانواده چايکار باشد .
رئيس مجمع نمايندگان گيلان گفت : يکي از راه هاي حل مشکل چاي آن است که تمام مراحل اعم از توليد ، فرآوري ، توزيع ، صادرات و واردات آن در اختيار تشکيلات واحدي باشد و بايد از قاچاق و ورود بي رويه چاي به داخل کشور نيز جلوگيري شود .


جناب آقای استاندار کارخانه داران چای خشک مرغوب را طبق روال همیشگی به قیمتهای مناسبی بفروش رسانده اند ضمن اینکه درصدد فروش چای خشک سنواتی موجود در انبار کارخانجات چایسازی ( فاقد کمیت و کیفیت ) به تجارو بازرگانان خارجی نیز بوده و خواهند بود این جماعت میلیاردها تومان به دولت بدهکار بوده وکسی به این حضرات نمی تواند بگوید بالای چشمتان ابروست . همچنان بدنبال امتیاز خواهی از دولت می باشند این در حالیست که چایکاران زیر خط فقر بوده و فقط به وعده های مسئولین دلخوش کرده اند وچندان هم امیدی به رونق دوباره صنعت چای در کشور ندارند . کما اینکه نکته نظرات و بیانات جنابعالی رادر خصوص مقوله چای را بارها از زبان مسئولین دیگر هم شنیده اند ولی دریغ از عمل . عزت زیاد
مانور روی بحث چای
گریه کردن روی قبری که توش مرده نخوابیده
اقتصاد وابسته به چایی که در سبد خانوار ایرانی جایی نداره یعنی: همیشه درگیری
اقتصاد گیلان باید بر مبنای صنعت و گردشگری باشه نه چایی و سبزی خوردن و …